Skip links

Vaalikynä ruuhkamaksuista Keski-Uusimaa lehdessä 26.3.2023

Emme tarvitse ruuhkamaksuja

Sanotaan se heti suoraan: vastustan jyrkästi Uudenmaan alueen ruuhkamaksuja ja onkin onni, että aika loppui kesken istuvalta hallitukselta. Lainsäädäntöä valmisteltiin valtionvarainministeriössä, mutta viime metreillä hanke jäi onneksi toteuttamatta ja sysättiin seuraavalle hallitukselle.

Olen kritisoinut lakihanketta kovaan ääneen koko kuluneen eduskuntakauden ajan, ja aion sitä tehdä myös jatkossa, mikäli minut jatkokaudelle valitaan. Suomi ei todellakaan tarvitse ruuhkamaksuja. Toteutuessaan tämä uusi lainsäädäntö laskisi kehyskuntien asuntojen arvoa, heikentäisi kansalaisten ostovoimaa ja seutumme kasvun edellytyksiä kuten työtä, yrittäjyyttä, liikkumista ja sen myötä elinvoimaa. Eihän meillä edes ole sellaisia ruuhkia, jotka vaatisivat autoilijoiden jo valmiiksi hyvin massiivisen vero- ja maksutaakan lisäämistä!

Hanke rokottaisi eniten ahkeria suomalaisia työssäkävijöitä pahentaen entisestään työvoimapulaa. Ei kaikilla yksinkertaisesti ole mahdollisuutta hoitaa arkeaan ilman autoa, tehdä etätöitä, kulkea joukkoliikenteellä tai valita työaikojaan. Ruuhkamaksusta voisi laskelmien mukaan tuoda uusmaalaiselle Helsingissä töissä käyvälle jopa 1400 euron lisälaskun vuodessa. Tämä on jälleen hyvä esimerkki täysin mitättömästä ilmastotoimesta, mikä vain vaikeuttaa ja kurjistaa ihmisten elämää.

Sinänsä ei yllätä, että juuri Helsingin keskustan ytimessä asustavat cityvihreät ovat ajaneet tätä hanketta.