Skip links

Suomessa on autoilija myönteisin hallitus vuosikymmeniin || Keski-Uusimaa 11.10.2023

Autoilija voi huokaista helpotuksesta, kun punavihreästä Marinin bensan korotus hallituksesta on päästy eroon. Jakeluvelvoite ei ole pomppaamassa taivaisiin, vaan hallitus toimii asiassa järkevästi, eikä korota jakeluvelvoitetta ensi vuonna. Hallituskauden aikana jakeluvelvoite nousee hieman, mutta sen aiheuttamat kustannukset kompensoidaan. Tämä hallitus ei tule toimillaan nostamaan bensan hintaa päinvastoin meidän toimillamme bensanhinta tulee laskemaan.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen on kuvaillut hallituksen toimia seuraavasti: ”Se, että nyt puhutaan polttoaineverojen alentamisesta, on historiallista. Itse en muista, milloin tällaista olisi tapahtunut”. Tämä osoittaa kuinka merkittävä ja historiallisen hyvä tämä hallitus on autoilijoille. Kaiken lisäksi autoveroa ollaan keventämässä ja kohdennetusti nimenomaan vanhempaan autokantaan, tästä hyötyy eritoten vähävaraisemmat perheet.

Voidaankin kysyä, mikä olisi keskustan tai demareiden hinta bensapumpulla? Se olisi vuoden vaihteen jälkeen kymmeniä senttejä suurempi litralta, kuin tämän hallituksen toimilla se laskee muutamalla sentillä. Tässä tarkoitetaan sitä osaa, johon poliittisilla päätöksillä voi vaikuttaa. Lisäksi autoilijan on myös mukavampi ajaa muuallakin kuin kaupunkien keskustoissa, koska hallitus huomioi perusväylänhoidossa pienemmät tiet, eli alempiasteisemman tieverkon.

Me olemme autoilijan puolella ja se näkyy historiallisissa veroalennuksissa mitä tulee autoiluun. Tässäkin taloudellisessa tilanteessa teimme arvovalinnan puolustaa autoilijoita.