Skip links

Mielipidekirjoitus Tuusulan kunnan vetovoimatekijöistä Keski-Uusimaa lehdessä 27.10.2022

Tuusula on kaunis, turvallinen ja maaseutumainen kunta Helsingin kainalossa, joka hyvän tieverkoston ansiosta on helposti saavutettavissa kaikkialta Suomesta ja läheisen lentokentän ansiosta myös maailmalta. Kuntamme yritysmyönteisyyttä on kasvatettu viimeisten vuosien aikana konkreettisilla teoilla ja se alkaa näkyä uusina työpaikkoina ja tuloina. Monipuoliset asumismahdollisuudet, alueen turvallisuus, kehittyvät palvelut ja kovaa vauhtia uudistuva kouluverkosto ovat todellisia vetovoimatekijöitä.

Uskon kuitenkin, että yksi tekijä on yli muiden ja se on puhdas luonto, minne ei ole pitkä matka monenkaan kotiovelta. Kuntaamme mahtuu monenlaisia upeita maisemia sekä metsiä, kallioalueita, peltoja ja vesistöjä missä voi retkeillä, liikkua sekä harrastaa usein eri tavoin vuodenajasta tai ihmisen iästä riippumatta. Tuusulanjärven alue sen monipuolisine ympäristöineen on koko seudun ehdoton luontohelmi mihin liittyy myös runsaasti historiaa ja tarinoita – siitä on pidettävä huolta!

Ei ole siis ihme, että Tuusula oli Tilastokeskuksen mukaan alkuvuoden 2021 vetovoimaisin kunta koko maassa. Moni esimerkiksi Vantaalla tai Espoossa asuva on kääntänyt katseensa tänne lueteltujen vetovoimatekijöiden ansiosta. Ihmiset tulevat Tuusulaan nauttimaan luonnosta, sen tuomasta rauhasta ja väljästä asumisesta. Muistetaan se päätöksiä tehdessä.