Skip links

Mielipidekirjoitus aluevaltuustojen toiminnasta Keski-Uusimaa lehdessä 26.11.2022

Aluevaalien alla ilma oli sakeana erilaisia vaalilupauksia ja muutamat niistä toistuivat lähes kaikilla ehdokkailla ja puolueilla. Lähipalvelujen turvaaminen oli yksi niistä. Torstaina 24.11. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kokouksessa aluevaltuutetuilla oli mahdollisuus viedä sanojaan teoiksi, mutta osalla lupaus oli jo unohtunut.

Kokouksessa äänestettiin siitä, että investointisuunnitelmasta poistettaisiin pienten terveysasemien lakkauttaminen. Äänestyksessä ehdotus lakkautuksia vastaan voitti pienellä enemmistöllä, jossa mukana oli koko perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä. Tämä ensimmäinen taistelu pienten terveysasemien säilymisen eteen voitettiin.

Meille perussuomalaisten aluevaltuustoryhmälle on tärkeää muissakin kuin vain vaalipuheissa, että lähipalvelut turvataan ja apu sekä hoiva ovat lähellä ja saatavilla oikea-aikaisesti kaikille koko Keski-Uudenmaan alueen asukkaille. Tämä äänestys oli jälleen yksi konkreettinen osoitus siitä, että puhua osaa kuka vain, mutta teot ratkaisevat.